lunes, 6 de junio de 2011

Final Copa Galicia volta.

CB FERROL 67: González B 2,Chan 19,Niles,Iglesias 2,Rey 10,Menéndez 3,Rivera 3, González 3 e Romero 25.

CB GROVE "AMALFI" 65: Rubén 10,Xurxo 28,Luís,Lobo 10,Alex 14,Nacho 2,Pablo, Iván, Sergio, Carlos e Martín 1.

Arbitros Srs. Cudillero e Fernández. Axudaron moito a que o CB Grove non quedara campión nos últimos tres minutos i esto estropeou a sua labor ata o descanso.

Marcadores: 20-20 e 37-36 descanso. 52-50 e 67-65 final.

O CB Grove non pudo proclamarse campión da Copa Galicia o ter que chojar durante o todo o partido contra o rival e os árbitros, que nos minutos finais decantaronse po los locais. os grovenses intentaron-no durante todo o encontro, e sempre conseguian unha vantaxe de 5-7 puntos que pronto era cortada po los árbitros ou po lo chojo duro dos ferrolans sen que pitasen nada, ainda asi, o Cb Grove prantaba cara e tiña o título a man. O remate veu a falta de 14 segundos con marcador 63-65 e ataque dos grovenses, entrada de Xurxo que ñe fan falta tres xogadores locais, rebote de Alex soi debaixo da canastra e pitan falta en ataque. Presión visitante que rouban o balón despois de facer pasos de parada o chojador ferrolan, e os srs. colexiados pitan falta a favor dos locais. Protestas do CB Grove e técnica a Xurxo por devolver o balón a pista. Catro tiros libres e posesión po CB Ferrol, que fundiron os grovenses, pois xa non quedaba tempo pra remontar.

O partido tras o descanso foi seguido po lo Sr. Uría, Presidente do Colexio de árbitros da Fegaba, pai do presidente do Colexio de árbitros do Ferrol e que fixo a entrega dos trofeos o final.

Destacar a gran temporada do CB Grove "Amalfi", pois quedar Subcampeón da Copa Galicia non é tan fácil. ¡¡ Enhoraboa Campeóns !!.